Bruxisme

Knarsen en klemmen

Bruxisme Tandarts Utrecht

In onze tandheelkundige kliniek in Utrecht zijn we gespecialiseerd in de behandeling van bruxisme en tandenknarsen, veelvoorkomende aandoeningen die niet alleen de tanden aantasten, maar ook kunnen leiden tot kaakpijn, hoofdpijn en slaapstoornissen.

Onze deskundige tandartsen en kaakchirurgen bieden geavanceerde oplossingen voor patiënten die lijden aan bruxisme. Met behulp van state-of-the-art diagnostische apparatuur zoals kaakgewrichtsanalyse en slaapstudie, identificeren we de specifieke oorzaken van uw bruxisme.

Behandelingsopties in onze kliniek omvatten niet alleen op maat gemaakte gebitsbeschermers, maar ook fysiotherapie, botox-injecties voor kaakspierontspanning en cognitieve gedragstherapie om stress en angst te verminderen. Deze multidisciplinaire aanpak zorgt voor een effectieve verlichting van symptomen.

Ons doel is niet alleen om het tandenknarsen en klemmen te verminderen, maar ook om de onderliggende oorzaken aan te pakken. Dit kan variëren van het corrigeren van een slechte beet met orthodontie tot het aanbieden van advies over slaaphygiëne en stressbeheersing.

Bij onze kliniek in Utrecht begrijpen we dat bruxisme een complexe aandoening is die een geïndividualiseerde benadering vereist. Wij zijn toegewijd aan het bieden van gepersonaliseerde zorg en uitgebreide behandelingen om onze patiënten te helpen hun mondgezondheid te verbeteren en een comfortabeler leven te leiden.

Als u in Utrecht of omgeving woont en last heeft van bruxisme of tandenknarsen, nodigen wij u uit om onze kliniek te bezoeken voor een grondige evaluatie en een behandelplan op maat.

De specialisten van onze tandartspraktijk in Utrecht hebben de onderzoeksmethoden én de ervaring om snel de oorzaak van uw kaakklachten te vinden. Samen met u bespreken we dan hoe de klachten het beste kunnen worden aangepakt.

De juiste behandeling van bruxisme varieert per persoon. Fysiotherapie, een chirurgische ingreep of het geven van medicijnen voor achterliggende aandoeningen (gewrichtsslijtage, reuma) kan een goede aanpak zijn. De tandarts kan u hiervoor doorverwijzen naar een specialist. Of misschien is het nodig dat u bestaand gedrag zoals verkeerd kauwen, kaken dichtklemmen en (onbewust) tandenknarsen afleert – ook hierbij kunnen we u helpen.

Uw glimlach, onze expertise