Kronen, bruggen en protheses

Kronen en Bruggen Tandarts Utrecht

In onze tandheelkundige praktijk specialiseren we ons in het aanbieden van hoogwaardige oplossingen voor tandrestauratie, waaronder kronen, bruggen en protheses. Deze behandelingen zijn essentieel voor het herstellen van de functionaliteit en esthetiek van het gebit na tandverlies of -beschadiging.

Kronen, ook bekend als tandkronen of caps, worden gebruikt om beschadigde tanden te herstellen. Ze bedekken de gehele tand om de structuur, sterkte en het uiterlijk te verbeteren. Kronen zijn een effectieve oplossing voor tanden die beschadigd zijn door cariës, breuken of na een wortelkanaalbehandeling.

Tandheelkundige bruggen zijn een andere populaire optie voor het vervangen van één of meerdere ontbrekende tanden. Een brug bestaat uit twee of meer kronen voor de tanden aan weerszijden van de opening, met een kunsttand of -tanden ertussen. Deze vaste constructie helpt de natuurlijke vorm van het gezicht te behouden en voorkomt dat de overige tanden verschuiven.

Protheses, zowel gedeeltelijke als volledige, bieden een oplossing voor patiënten die meerdere tanden missen. Ze helpen bij het verbeteren van de kauwfunctie, spraak en het algehele uiterlijk. Moderne protheses zijn comfortabeler en natuurlijker dan ooit tevoren.

In onze praktijk gebruiken we geavanceerde technologieën, zoals digitale afdrukken en CAD/CAM-systemen, om nauwkeurige en gepersonaliseerde restauraties te ontwerpen. Dit zorgt voor een perfecte pasvorm en een natuurlijk uiterlijk.

Wij begrijpen dat elke patiënt uniek is en bieden daarom gepersonaliseerde behandelplannen. Ons doel is om de best mogelijke functionele en esthetische resultaten te bereiken, en de gezondheid en het welzijn van onze patiënten te verbeteren.

Kronen, bruggen en protheses zijn niet alleen behandelingen om de mondgezondheid te herstellen, maar zijn ook investeringen in de kwaliteit van leven van onze patiënten. Als toegewijde tandheelkundige professionals zetten we ons in voor het bieden van uitzonderlijke zorg en het ondersteunen van patiënten gedurende het gehele behandelproces.

Uw glimlach, onze expertise